maanantai 31. joulukuuta 2012

Upeaa Uutta Vuotta 2013!




HALUAN TOIVOTTAA LUKIJOILLENI
UPEAA UUTTA VUOTTA 2013
JA KIITTÄÄ TEITÄ KULUNEESTA BLOGIVUODESTA!

OLETTE INSPIROINEET MINUA, KIITOS SIITÄ!


NOSTAKAAMME YHDESSÄ MALJOJA
JA TOIVOKAAMME, ETTÄ ENSI VUOSI
OLISI VIELÄ MENNYTTÄKIN LUOVEMPI JA IDEARIKKAAMPI,
SEKÄ TOISI ONNEA JA TERVEYTTÄ KAIKILLE RAKKAILLEMME.

RIIKKA


perjantai 28. joulukuuta 2012

Väritrendit 2013

Vuosi vaihtuu kolmen päivän päästä! Joko sinulla on uudenvuodenaatoksi juhlasuunnitelmia? Meillä on mieheni kanssa kolmevuotishääpäivä, ja lastenhoito järjestetty, jihuu, joten juhlistamme varmaankin juhlapäivää illallisella, ja tulemme sitten ampumaan raketit ja valamaan tinan lasten kanssa.

AczoNobel on julkaissut vuoden 2013 väripaletin, käy kurkkaamassa löytyykö sinun lempivärisi trendivärien joukosta! Kyseinen valmistaja on mm. Sadolin -maalien takana. Pääset herkulliseen ja inspiroivaan väripalettiin klikkaamalla tästä.

Vuoden väri 2013 on indigonsininen. Löytyykö sinun kotisi värimaailmasta jo sitä valmiiksi?

Värikästä vuodenvaihteen odotusta toivottaen,
Riikka :)




keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Hyvää Tapaninpäivää!

En edes ehtinyt toivottaa Hyvää Joulua teille ihanat lukijani, kun vasta nyt Tapaninpäivänä :) Miten sinun joulu meni? Toivottavasti sait nauttia hyvästä ruuasta, joulurauhasta ja rakkaista ihmisistä ympärilläsi! Meillä oli perinteinen aattopäivä, vanhempani tulivat meille sitä viettämääm. Ensin aamupalan jälkeen mentiin joulusaunaan rapsakassa pakkassäässä (sauna on meillä piharakennuksessa) ja sitten joulupuuro klo 12 kun joulurauha julistettiin Suomen Turusta. Ennen joulukirkkoa juotiin kirkkokahvit glögituorejuustokakun kera (täytyy laittaa ohje teillekin, se oli niin hyvää!). Kirkon jälkeen söimme alkupalaksi graavisiikaröraa Maalahdenlimpulla ja skoolasimme Amalia-kuoharilla aattoillan avatuksi! (Suosittelen Amaliaa myös uudenvuoden kuohariksi, hyvä hinta-laatusuhde!) Sitten tuli joulupukki, vanha ukki, koputtelemaan ikkunan taakse meidän 3veen ja aikuistenkin riemuksi. Ja lahjojen avaamisen jälkeen loppuilta istuttiinkin ruokapöydässä herkkujen ääressä.

Nyt olemme matkalla Keski-Suomeen vanhempieni luokse viettämään joulunjatkoa vanhempieni ja siskoni perheen kanssa. Postaan iPadista, siksi minulla ei ole meidän joulukuvia tässä teille, mutta enköhän saa niitäkin laitettua ennen ensi vuotta ;) 


Hyviä välipäiviä ja alennusmyyntilöytöjä toivotellen,
Riikka 






tiistai 18. joulukuuta 2012

Kulkuset



Jouluun kuuluvat perinteet. Minun lapsuuden kodissa meillä oli aina joulun aikaan kulkuset silkkinauhoissa keittiön ja ruokahuoneen välisessä oviaukossa, ja ne kilisivät heleästi kun joku käveli siitä. Äitini teki meillekin samanlaiset kulkuset, kiitos hänelle! Sillkinauhan ja kellojen värithän voi valita omien mieltymysten mukaan. Musta nauha ja hopeat kellot voisivat myös näyttää hienolta. Niitä voisi sitten pitää vaikka koko talven ajan. Olisikohan minulla aikaa väsätä sellaiset joulun pyhinä vai pitäisiköhän toivoa niitä lahjaksi joulumuorilta..? Ja erittäin pitkillä silkkinauhoilla :)

Seuraavaksi meidän perheen jouluvalmisteluissa aletaan miettiä mitä jouluherkkuja tänä vuonna leivotaan.
Viikon päästähän jo aattoa vietetään, siispä reseptit esiin!
Riikka



sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kuusen tuoksua


Meillä oli ystäväni kanssa taas mukava tyttöjen ilta, ensin tunnelmalliset joululaulajaiset Vaasan kirkossa ja sitten hauskaa Amarillossa, kun kertasimme vuoden kommellukset ja tapahtumat. Viime vuonna tähän aikaan lupasimme toisillemme aloittaa tahoillamme blogin pitämisen, mistä molemmat olimme jo kauan haaveilleet. Minä tein työtä käskettyä ja sain tämän harrastuksen alkuun viime helmikuunssa :) Nyt lupasimme tulevina seuraavana neljänä kvartaalina downsiftata, eli ottaa vähän iisimmin, molemmilla on ollut sen verran viipotusta viime vuonna, että pieni vauhdin hidastaminen ei kumpaakaan haittaisi... 

Kun tulin äsken kotiin täällä tuoksui joululle. Hyasintit ja kuusi sen tekivät. Kuusi kynttilöineen otti minut vastaan muuten hämärässä talossa, kun lapset nukkuivat jo. Nämä kuvat on otettu päivällä, eikä niistä oikein välity illan tunnelma. Kuusen pystytys oli lapsille iso juttu, molemmat olivat touhussa mukana, 9vee halusi pukeutuakin asiaan kuuluvasti, joten pikkuveljellekin laitettiin oikein kauluspaita.










Minä haluaisin joulukuuseni ilman yhtään koristetta, pelkillä kynttilöillä, mutta lapset saisivat varmasti hepulin jos yrittäisin ehdottaa moista... Siispä valkoiset koristeet, ne jotenkin mahdollisimman vähän häiritsevät kuusen luonnollista kauneutta, ja kaikki ovat tyytyväisiä. Mieskin :)

Joulukuusen harmaa huopamatto oli muuten Plantagenista. Ja kuvista puutuvat tietysti poiskääritty olohuoneen matto, matka-arkkupöytä ja koristelahjapaketit kuusen alta... Ja tuo himmeli katossa oli kympin kirppariostos, en muuta paikkaa sille kiireessä keksinyt. Tuohon kattoon pitäisi saada näyttävä valaisin... Ehkä ensi vuonna!

Kuusentuoksuisia unia,
Riikka

Kuusi sisälle


Tänä vuonna tuomme kuusen poikkeuksellisesti sisälle jo tänään, jotta meidän 9vee, joka viettää joulunajan äitinsä perheen kanssa, saisi koristella kuusen myös kotona meillä. Kuusen paikka tulee olemaan olohuoneessa kahden nojatuolin välissä, joten siitä pitää siirtää pöytä pois. Se puolipyöreä pöytä tulee tähän ikkunan alle ruokahuoneeseen ja tämä kuvan istutuspöydän nimellä ostettu irtojalkainen taittopöytä Plantagenista viedään varastoon.











Laitan kuvia uudelleenmööbleerauksesta ja kuusesta myöhemmin. Kuusen koristeet ovat tänäkin vuonna valkoiset, olen hankkinut myyjäisistä lisää virkattuja kuusenkoristeita, palloja ja tähtiä, jotka on tärkätty koviksi.

Illalla lähden ystäväni kanssa Vaasan kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja suomeksi. Tämä on ollut meidän tyttöjen perinne jo viiden vuoden ajan, ja tästä pidämme kiinni! On hauska jutella glögilasillisella laulutilaisuuden jälkeen ja kerrata kuluneen vuoden tapahtumat, ja voi kuinka meille onkin taas tapahtunut kaikenlaista, kyllä elämä osaa yllättää ja on mielenkiintoista!

Hyvää kolmatta adventtia!
Riikka


keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukortit


Sain juuri kirjoitettua kaikki postilla lähtevät joulukortit, se oli taas hauskaa puuhaa, ihan tosi! Ja tuli valmiiksi ennen viimetinkaa, sillä olen joku vuosi takaperin tainnut ajaa postiautoa kiinni, että saan korttimme mukaan määräaikaan mennessä. Tilasin kortit tänä vuonna VistaPrintiltä, olin tyytyväinen palveluun ja laatuun. Meidän tonttujen postitoimistosta lähtee kaikkiaan satakunta korttia. Joulukorteista ollaan montaa mieltä, kai rahat voisi laittaa vaikka hyväntekeväisyyteen, mutta mielestäni kortit lähettämällä ilahduttaa montaa ystävää ja tuttua henkilökohtaisesti ja kai tällä on jotain työllistävää vaikutustakin. Olin ennen lapsen saamista päättänyt, etten oman naperon naamaa sitten laita joulukorttiin, vaan teen kortteja itse askartelemalla kuten siihenkin asti oli tapanani ollut, mutta näin vaan pääsi käymään :)

Laitatko sinä joulukortteja postiin? Teetkö kortit itse vai ostatko valmiina? Naperon kuvalla vai ilman? 

Huomenna olisi heti aamusta työpaikalla joulupuuroa ja Lucia -juhla. Illalla kotikaupunkimme Lucia-kulkue toivottavasti menee talomme ohi kuten aiempinakin vuosina, niin voimme seurata sitä ihan aitiopaikalta ikkunasta. 

Valoisaa Lucian päivää!
Riikka


Vintissä

Meidän perheen telkkarinkatseluolohuone on yläkerrassa. Vino katto ja kapeat portaat rajoittivat kalustevalintoja. Ikealtahan saa onneksi koottavia kalusteita, joten niiden saaminen ylös ei aiheuttanut päänvaivaa.







Laitoin vähän joulutunnelmaa yläkertaankin, 
kynttilöillä, sammaleella ja muutamalla Linumin punaisella koristetyynyliinalla tekee ihmeitä!

Kiireettömiä jouluvalmisteluja toivotellen,
Riikka


Helpot joulukukka-asetelmat


Minä menen sieltä missä aitaa ei ole, ja tein tänä vuonna helpoakin helpommat joulukukka-astelmat, jos näitä nyt voi miksikään asetelmiksi edes kutsua :) Eli meiltä löytyi muutama kannellinen hillopurkki, jotka on ostettu joskus syksyllä Prismasta. Niihin lykkäsin valkoiset hyasintit suoraan muovipurkeistaan. Viitseliäämpi olisi ehkä pessyt mullan pois ja leikanut juuretkin siistimmiksi, mutta minä tunnen itseni ja tiedän, etten saa mukulaa pysymään kosteana ilman multaa (enkä ehkä edes sen kanssa). Voilà!










Kolmen hyasintin ryppään laitoin toisen korkeaan maljaan, jossa yleensä poltan kynttilää, ja toisen meidän häälahjaksi saamaamme Villeroy & Boch´in liemikulhoon. Kulho on liian kaunis pidettäväksi astiakaapissa, joten se pääsi nyt kunniatehtävään. Suojasin sen kuitenkin toisella astialla, ettei siihen jää makua mullasta :)




Katsotaan nyt sitten saanko nämä kukat säilymään jouluun asti....
Riikka



maanantai 10. joulukuuta 2012

Keittiön uusi matto

No nyt on keittiössä uusi joulumatto, löysin sen Levin joulumyyjäisistä. Ei voi muuta kuin hattua nostaa niille käsityöläisille, jotka kuukauden päivät jaksavat viettää pilkkihaalareissaan siellä ulkona pakkasessa myymässä hienoja käsitöitään niissä punaisissa pikku kojuissa ZeroPointin lähellä.






Matto oli sisäänkannettuna tummempi kuin siellä ulkona, mutta kyllä siihen silmä alkaa tottua pikkuhiljaa... Ei ole niin jouluinen, etteikö voisi pitää pidempäänkin. Tuo kaislapukki oli löytö meidän 9veen koulun myyjäisistä, joissa luokkien arpajais- ja leivonnaismyynnin lisäksi paikalliset käsityöläisetkin ovat hyvin edustettuina.

Kävin tänään illalla laulamassa joululauluja suomeksi Topeliuksen syntymäkodissa Kuddnäsissä. Talo on ulkoa kuten saduissa, varsinkin nyt kun lunta on tullut. Paikalla oli noin 50 iloista laulajaa ja pienet tiernapojat suomenkielisestä koulusta, jossa on tällä hetkellä kaikkiaan 36 oppilasta. Kävelin kotiin lumen hiljalleen leijaillessa, oli kaunista.


sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Mihin laitetaan joulukuusi?





Tämä kuva on otettu viime jouluna. Silloin meillä ei vielä ollut nykyisiä Howard -nojatuoleja alakerran olohuoneessa, joten kuuselle oli hyvin tilaa. Tänä vuonna meillä tulee tilanpuutetta. Tuota nurkkatilaa ei ole enää vapaana, kun nojatuoli ja sen nurkkaan pikkupöydäksi laitettu rahi valloittavat sen. Pitääpä miettiä miten huoneen saisi uudelleen mööbleerattua, jotta kuusi saadaan tuohon perinteiselle paikalleen... Tai sitten kuusen voisi laittaa niiden nojatuolien väliin... Jaa-a. Mietitäänpä vielä :)

Otamme kuusen sisälle poikkeuksellisesti jo ensi viikonloppuna, jotta meidän 9vee saa olla mukana kuusen koristelussa, sillä hän viettää joulun tänä vuonna äitinsä perheen kanssa. En ole tainnut aiemmin mainitakaan, että meidän perheen tyttönen on mieheni edellisestä liitosta ja asuu joka toinen viikko meillä. Meidän 9vee :)

Minä jään pohtimaan kuusenpaikkaa, mukavaa viikonalkua sinne!
Riikka

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Punaisella matolla

Vähemmän on enemmän, kuuluu joulukoristelumottoni tänä vuonna. Kälylläni Sannalla (eli mieheni veljen vaimolla) käydessäni huomasin, että heillä oli keittiössä hauskat punaiset räsymatot, ja ne jo pelkästään tekivät jouluisan tunnelman kyökkiin. Tyylivarkaana olen yrittänyt etsiä itselleni vastaavia, mutta en ole vielä onnistunut niitä tälle joululle hankkimaan. Pitäisi varmaan turvautua nettikauppaan, ellen sitten onnistu niitä löytämään jostain myyjäisistä. Haluaisin mieluiten jonkun käsityönä tekemät matot, niissä olisi enemmän jujua. Ellokselta saisi tilaamalla tällaisen raidallisen:

Photo by Ellos

Täytyypä kysyä kuitenkin ensin äidiltä, jos hänen äitinsä eli minun mamman aikoinaan kutomia mattoja olisi punaisena. Yksiväriset harmaat ainakin löytyy. Ne on toisaalta niin tunnearvokkaat, etten haluaisi niitä käyttää meidän lapsiperhearjessa, kun meillä pelataan sählyä sisällä ja välillä ketsuppi lentää kuin Nykänen hyppyrinnokalta (voit itse päätellä lentoradan joko hänen entisen tai nykyisen kuntonsa mukaan...). Taidan siis alkaa etsimään ketsupin punaisia mattoja nettikaupoista ja myyjäisistä. Onko sulla muuten joulumatot?

Mutta nyt saa tämä mattoasia jäädä muutamaksi päiväksi, sillä alan pakkaamaan tämänpäiväistä Leville lähtöä varten. Jihuu! Siellä(kin) on kunnon paukkupakkaset, mutta ollaan sitten vaihteeksi mökissä takkatulen lämmössä ja kirjoitetaan vaikka joulukortit valmiiksi. 


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Riikka


Joulu on jo ovella?




No vähän on joo yritelmää meidän ovella, mutta ei tuota kovin jouluiseksi sisääntuloksi voi sanoa... Eli en ole ehtinyt "pynttäämään" portaita ;) Onneksi sekä äitini että anoppini ovat molemmat käsistään käteviä, joten saamme joka joulu ovikranssin valmiiksi tehtynä. Kiitos tänä vuonna anopille, toi hienon havukranssin ihan kotiovelle asti! Äitini on tehnyt joskus kransseja katajasta, niistä tulee kanssa upeita, kokeile ihmeessä jos ehdit metsään katajanhakureissulle.

Ja onneksi on tullut lunta!!!
Riikka


tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulutulppaanit

Mikä on sinun suosikki joulukukkasi? Minä pidän kaikista valkoisista joulukukista, varsinkin amarylliksestä. Ostin yhden tänäkin vuonna, mutta kukkien aukeamista saa taas odottaa... Minä hätähousu ostin sitten viime viikolla tulppaaneja pikkujouluviikonlopuksi, jotta saisi nauttia kukkien tuomasta joulutunnelmasta.



Löysin tuon puisen kynttelikön kirpparilta kahdella eurolla. Kynttiläni olivat liian ohuita siihen, joten kiedoin juuttinarua varteen jotta niistä tuli paksumpia. Tein tuon astiakaapin päältä roikkuvan piparimuottikoristeen viime jouluna, kun kirpparilla vastaan käveli vanhoja muotteja. Ja taas tietenkin juuttinarua käyttöön ;)







Pöytäliinan oli löytö Indiskasta. Tänä jouluna meidän kodin jouluvärit ovat punainen, musta ja valkoinen.


Nyt starttaan sisustusartesaaniopintojani kohti, mukava päivä tiedossa huovutuksen parissa.
Pakkasta on täällä -15 eli ihanan pirteää pakkasaamua teille kaikille!
Riikka

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ensimmäinen adventti







Tänään näköjään saan aikaiseksi kokonaista kaksi blogipostausta, wow :) Tultiin just kotiin iloisesta pikkujouluillasta sukulaisten kanssa, ja ajattelin naputella vielä hetken ennen nukkumaanmenoa... Meidän ensimmäisen adventtisunnuntain perinteisiin tulee tästä lähtien kuulumaan pikkujoulujuhlat mieheni veljien perheiden ja serkun perheen kanssa. Olemme jo kahtena aiempana vuonna kokoontuneet perheinemme, yhteensä 16 henkeä, jotta lapset eli serkukset ja pikkuserkukset saisivat tavata joulutunnelmissa, mutta sopivan ajankohdan löytyminen on ollut vaikeaa kiireisille joulunalusviikoille. Nyt päätimme perinteellemme päivämäärän valmiiksi jo tuleviksikin vuosiksi, joka on helppo muistaa, eli ensimmäinen adventti.

Tein päivällä adventtikynttelikön yksinkertaisella idealla, eli kiedoin juuttinarua valkoisten kynttilöiden ympärille ja samalla sain kiinnitettyä numerot, jotka olen joskus muinoin jostakin joulumyyjäisistä ostanut. Olen muuten ihan heikkona joulumyyjäisiin ja niiden tunnelmaan! Asuin 11 vuotta Helsingin Käpylässä ennen tänne Pohjanmaalle muuttoa, ja kävin joka joulun alla tietenkin ainakin Naisten joulumyyjäisissä ja Vanhan myyjäisissä, sekä Kiseleffin talossa, jossa on ihana vanhanajan joulufiilis. Nyt muutamiin vuosiin en niihin ole enää ennättänyt, harmi! Mutta onneksi olen löytänyt paikallisia käsityöläisten joulumyyjäisiä, kuten eilen meidän 9veen koululla.

Pidän noi adventtikynttelikön numerot ja tonttulakit varmassa tallessa astiakaapin laatikossa koko vuoden, etten niitä hukkaisi. Tonttulakkien näkeminen kesähelteillä hieman naurattaa, mutta aina se joulu tulee yllättävän nopeasti ja silloin olen tyytyväinen kun tiedän mistä ainakin nämä joulujutut löytyvät :)  Muita joulukoristeita olenkin sitten vuosien varrella hukannut sinne ihmeelliseen jemma-nimiseen paikkaan.

Ensi viikolla on tiedossa päivä opiskelua, päivä töitä, ja sitten reissuunlähtö pitkäksi itsenäisyyspäiväviikonlopuksi Leville. Jihuu! Tiedossa siis lunta, laskettelua ja laiskottelua perheen kesken :)

Millainen adventtikynttelikkö sinulla mahtaa olla..?!
Mukavaa viikonalkua!
Riikka 


Joulutunnelmaa lastenhuoneisiin


Joulukuun ensimmäisenä lauantaina vietetään täällä meilläpäin, eli ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, pikkujoulua eli Lilla Jul. Meidän eilinen pikkujoulupäivä oli puuhaa täynnä. Yöllä oli tonttu käynyt jättämässä lapsille joulukalenterit ja pikkupaketit rappusille ja siitähän riemu repesi varsinkin meidän 3veellä! Meidän 9vee puolestaan päätti tänä jouluna lopettaa uskomasta tonttuihin ja joulupukkiin, paitsi siihen oikeaan siellä Korvatunturilla.

Riisipuuroaamiaisen jälkeen suuntasimme torille joulunavaukseen ja joulumyyjäisiin meidän 9veen koululle, joka on vanha kaunis rakennus ihan pienen kaupunkimme keskustassa. Siitä sitten ajelimme fammolle ja faffalle lounaalle, lipeäkalaa tietysti pikkujoulupöydässä, ja vatsat täynnä lähdimme metsään joulukuusen ja pöytäkuusien etsintään. Kirpeä pikkupakkanen sai punan poskille ja oli ihana tulla metsästä takaisin sisälle kun fammo oli paistanut sillä aikaa joulutorttuja, jotka oli täyttänyt vaihteen vuoksi aprikoosihillolla, todella hyvää, suosittelen kokeilemaan!

Pikkujoulukuuset peräkärryssä ajelimme kotiin vaihtamaan vaatteet, sillä vielä oli illan ohjelmassa paikallisseuran jääkiekkopeli, jossa pikku-Leijonat saivat luistella ennen aloitusta jäälle isojen pelimiesten kanssa, ja lisäksi pienet pelasivat keskenään matsin erätauolla. Mukavasti lisäsi motivaatiota harjoitella ja olla mukana lätkätreeneissä tuleville Komaroveille, Koivuille ja Selänteille :)

Ennen nukkumaanmenoa laitoimme vielä pikkukuuset lastenhuoneisiin, takkaan tulen ja sytytimme kynttilät, joten joulutunnelma oli just kohdallaan.

Otin kuvat meidän 3veen huoneesta tänään aamupäivällä. Tuo vanha lastenpöytä on löytynyt tästä talosta, mehän ostimme talomme irtaimistoineen. Pöytäliina taas on minun lapsuusmuistoni, sillä mammani eli äidinäiti piti sitä aina keittiön pöydällä joululiinana.















God Lilla Jul!
Riikka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...