lauantai 27. lokakuuta 2012

Sisustussuunnittelija työssään

Messuterveiset Pohjanmaan rakennusmessuilta! Olin tänään Artesaaniopiston messuosastolla antamassa ilmaista sisustusneuvontaa. Jaoin myös kiinnostuneille blogini osoitetietoja, joten tervetuloa kaikille teille uusille lukijoille! Toivottavasti viihdytte blogini parissa! 


Kuten te pidempään blogiani seuranneet teidätte, opiskelen sisustusartesaaniksi, opintoja on vielä vuosi edessä ja messutyöskentely kuuluu opintoihimme. Oli kiva päivä ja tapasin taas paljon mukavia sisustuksesta kiinnostuneita ihmisiä. 







Tämä kulunut syksy on ollut työn- ja opiskeluntäyteinen kaikin puolin. Olen viime aikoina joutunut  kieltäytymään monista kiinnostavista sisustustyötarjouksista, ettei menisi stressin puolelle :) Kaikkea ei ehdi, vaikka kuinka mieli tekisi! Ja kohtahan tulee joulu, joko saa aloittaa valmistelut..? Ainakin glögillä aion lämmitellä tänä iltana, sillä täälläpäin Suomea on pakkasta ja maa valkoinen.


Muista kääntää kellot talviaikaan ja äänestää huomenna!
Leppoisaa lauantai-iltaa toivotellen, 

Riikka


maanantai 22. lokakuuta 2012

Vasara - Pohjanmaan rakennusmessut





Tällä viikolla pääsen taas sisustusartesaaniopintojeni pariin! Luvassa on AutoCad-piirto-ohjelman opiskelua. Nyt viikonloppuna 26.-28.10.2012 on Vaasassa Vasara - Pohjanmaan rakennusmessut. Olen perjantai-iltapäivällä ja lauantaina antamassa sisustusvinkkejä Artesaaniopiston messuosastolla.


Nähdään messuilla!  
Riikka 

Kotona taas



Me tultiin eilen illalla kotiin Helsingin syyslomareissulta, oltiin matkassa koko perhe. Junalla matka meni mukavasti, parasta reissussa oli käydä rakkaan ystäväni Anun ja kummityttöni Ineksen perheen luona. Kävimme myös SeaLifessa, jota voin suositella, ja kylpylässä Flamingossa, joka oli aika täynnä näin loma-aikaan. Kyllä lomailu aina piristää!

Tänään aiomme puuhastella pihalla, satoi tai paistoi. Vaahteranlehdet peittävät nurmikkoa kauniina oranssina mattona, ne saisi jo haavoida ja kärrätä pois. 

Se meidän keittiöpuutarha jäi tältä kesältä haaveeksi vaan. Ei ehditty. Ensi kesänä sitten uudella innolla. Onneksi kehikot ovat jo valmiina, teimme ne terassin ylijäämäpaloista, siperianlehtikuusesta. Mihinkähän mä tökkäisin nämä kuvan mansikat talvehtimaan..? Kukkapenkin nurkka saa nyt kelvata, sillä viime yönä oli jo pari astetta pakkasta.

Mukavaa sunnuntaita!
Riikka


torstai 18. lokakuuta 2012

Lapsuuteni mökki

Vanhempani tekivät vuonna 1975 rakentamallaan mökillä laajennuksen pari vuotta sitten. Niissä vanhoissa kellastuneissa raksakuvissa 70-luvulta isälläni on muhkeat pulisongit ja minulla, taaperolla, pitsinen hellehattu ja nykyisin niin muodikkaat retrokuviot kesämekossa.

Onneksi nykyisen laajennuksen yhteydessä vanhat keltaiset keittiönkaapit saivat jäädä alkuperäiselle paikalleen naruvetimeen kaikkineen. Ne tekevät minulle kunnon mökkifiiliksen edelleenkin, vaikka mökillä tulee harvemmin enää käytyä kun on oma huvila. Kesätunnelma järven rannalla on ihan erilainen kuin meren rannalla, ja sitä joskus Keski-Suomen kasvattina kaipaan.








Loppuviikolla pidämme perheen kanssa syyslomaa, mutta emme kuitenkaan suuntaa Keski-Suomeen. 
Oikein hauskaa syyslomaa niille, joilla sellainen on!
Riikka

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Poreilevaa


Käydessäni viimeksi Helsingissä Habitare -messujen aikaan, vietin yhden aurinkoisen iltapäivän kävellen Punavuoren ja Ullanlinnan pikkukatuja ja bongaten vastaantulevia sisustusliikkeitä. Kerron retkestä lisää myöhemmin, mutta nyt täytyy kertoa ihastuttavasta liikkeestä nimeltä PORE HELSINKI.

Se sijaitsee Ullanlinnassa Korkeavuorenkadulla. Tämä pitkä katu, joka lähtee Artekin kulmalta keskustasta nousemaan Kaivopuiston suuntaan, ansaitsisi kyllä ihan oman postauksensa, sillä sen varrella kukkii pikkuliikkeitä erittäin runsaana esiintymänä. Joten jos haluat hieman erilaista tunnelmaa kuin keskustassa, suuntaa askeleet pitkin Korkeavuorenkatua poiketen sisään mitä erilaisimpiin putiikkeihin.




POREen tuotevalikoimiin kuuluu mm. Ferm Livingin tuotteet, joista meikäläinen tykkää (muistuikin nyt mieleeni, että täytyy postata vielä kesäisen Kööpenhaminen reissun tuomisia eli Fermin korkista tehdyt pöytätabletit ja pannunalunen, joita tässä paraikaa ihastelen kun ruokapöydän ääressä blogia kirjoittelen :)

Liikkeessä on esillä myös Fermin tapettinäytteitä, niitä en olekaan nähnyt muualla, viimeksi Kööpenhaminassa. Ferm Livingin tapetit ovat varastaneet ainakin minun sydämeni.

POREen omistaja on Pohjanmaalta kotoisin oleva Sirpa Linnanmäki, joka on yhtä iloinen kuin liikkeensäkin. Hän kertoili eräiden tuotteiden takana olevista eettisistä taustoista, ja että liikkeellä oli omassa tuotannossa useita tuotteita. Minä itse olisin voinut tilata vaikka heti huovutetun maton, jonka värin sai itse valita laajasta ja herkullisesta värivalikoimasta.







Klikkaa tästä liikkeen sivuille, niin näet kartasta sijainnin, lisää tuotteita ja yhteystiedot. POREella ei ole varsinaista webshopia, mutta Sirpa lupasi lähettää tuotteitaan postitse, joten ota yhteyttä häneen jos et pääse itse paikan päälle!



maanantai 15. lokakuuta 2012

Muurametalossa






Vanhempani rakennuttivat Muurametalon kevättalvella, sisäänmuutto oli kesäkuussa. Sisustus on verhoja vailla valmis. Tässä muutamia kuvia keittiöstä. Pöydän ympärille kokoonnuttiin jo lapsuudessani, sen muotokieli ja pinta on kestänyt aikaa, Lokki -valaisin on uusi.

Laitan lisää kuvia muista huoneista toisessa postauksessa, nyt jäähalliin sunnuntaiaamupäivää viettämään meidän pienen ja innokkaan kiekkoleijonan 3veen kanssa.


Mukavaa sunnuntaita!
Riikka


lauantai 13. lokakuuta 2012

Bara vara



Minä tykkään sadepäivistä. 
Levollista. 
Aikaa olla, bara vara.


torstai 4. lokakuuta 2012

Keittiö



Vanhassa talossa on ihana asua. Ainoa haittapuoli taitaa olla se, että huoneet ovat pieniä, kuten meidän keittiökin. Mutta kummasti sitä oppii elämään, ja leipomaan, rajoitetun laskutilan kanssa :) Ehkä se on asenne- ja tottumiskysymys? Vaikka kyllä minä isomman keittiön ottaisin, jos sen meidän seinien sisään saisin...

Kuten kuvasta näkyy, mulla on mintunvihreävärikausi keittiössä. Maton, ja keittiöpyyhkeenkin, sain mahtumaan matkalaukkuun heinäkuisella Kööpenhaminan reissulla.

Otin näitä uusia kuvia meiltä kotoa, koska Kotia.com ehdotti yhteistyötä. Kerron siitä lisää myöhemmin...

Hauskaa päivää!
Riikka

tiistai 2. lokakuuta 2012

Tytön huone vintillä





Meidän 9vee muutti vinttiin yläkerran remontin valmistuttua vuosi sitten ennen joulua. Valkoisen vastapainoksi sisustin tyttömäistä vaaleanpunaista ja raikasta vihreää: viiri, kangaskukat ja Home Sweet Home -koristetyyny ovat Green Gaten. Vanha lastenkokoa oleva rottinkituoli löytyi muutama vuosi sitten Juthbackan markkinoilta parilla kympillä, sitä pehmentää Ikean lampaantalja.


Huomenna kerron uudesta yhteistyöstä ja postaan kuvan meidän keittiöstä :)
Riikka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...